Chirurgie

Interventiile chirurgicale oferite de specialistii de la Clinica Diadent variaza de la simplu la complex. Daca cea mai frecventa si mai obisunuita dintre acestea este extractia, manoperele pot creste in complexitate in functie de nevoile fiecarui pacient. La Diadent, cadrele medicale va garanteaza indrumarea catre cel mai potrivit tratament, in functie de istoricul medical, situatia clinica si cerintele dumneavoastra.

Interventiile chirurgicale reprezinta manopere cu un grad de risc ridicat de accea o tehnica corecta, realizata de un clinician experimentat, intr-un spatiu curat cu instrumentar steril sunt imperios necesare pentru succesul tratamentului si evitarea complicatiilor postoperatorii.

La sfarsitul oricare interventii, fiecarui pacient de la Clinica Diadent i se ofera o lista cu indicatii si contraindicatii si este monitorizat de medicul chirurg urmatoarele zile post-operator, pentru a incuraja un proces de vindecare cat mai rapid si corect.

Lista completa de tratamente puse la dispozitia dumneavoastra de catre personalul Diadent :
Sinus Lift (elevare sinus maxilar) – reprezinta o procedura chirurgicala ce urmareste cresterea volumului osos in zonele posterioare ale maxilarului superior ( in zona molarilor si premolarilor) sacrificand o parte din volumul sinusului maxilar. Scopul acestei manopere este de a crea tesut osos suficient pentru inserarea unor dispozitive intraosoase – implant dentar – ce vor inlocui dintii pierduti

Aditii Osoase -suplimentarea cu tesut osos atunci cand osul maxilar/ mandibular este prea subtire pentru a sustine un implant dentar.

Extractia dentara / Extractie dinti inclusi
O manopera chirurgicala foarte frecventa este extractia ultimilor molari (molarii de minte). Acestia sunt ultimii dinti programati sa erupa pe arcada iar din aceasta cauza, de cele mai multe ori, nu mai au spatiu suficient pentru eruptie si raman inclusi sau semi-inclusi (raman in os).
Directii de eruptie patologice ale molarului de minte pot fi:
* eruptie orizontala( impinge dintii vecini).
* eruptie inversa (coroana invers) – atunci dintele nu poate erupe.
In ambele situatii este necesara extractia dintelui (odontectomie).
Extractia alveoloplastice – reprezinta o interventie chirurgicala prin care se realizeaza conservarea osului alveolar is regularizarea osoasa la nivelul suprafetelor neregulate/ septurilor interradiculare in scopul favorizarii stabilitatii protezelor mobile.

Rezectii apicale clasice / Rezectii apicale laser – Indepartarea varfului radacinii unui dinte ce prezinta leziunilor periapicale si chiuretajul acestora.

Chirurgie paradontala:

* Reatasarea gingiei la nivelul dintelui
* Micsorarea pungilor parodontale
* Modelarea osului alveolar
* Tehnici de remodelare gingivală (citeste mai mult)

Tratament preprotetic chirurgical – totalitatea manoperelor chirurgicale necesare pentru pregatirea cavitatii orale pentru protezare. (citeste mai mult)

Gingivoplastii laser / Gingivectomii laser – îndepărtarea unei portiuni a gingiei din jurul unuia sau mai multor dinti, respectiv corectarea formei si pozitiei gingiilor. (citeste mai mult)

Daca aveti intrebari in ceea ce priveste tratamentul chirurgical va stam la dispozitie cu toate informatiile necesare pentru un rezultat final cat mai satisfacator.