Estetica

Zambetul este cartea noastra de vizita. Un zâmbet perfect este acela care păstrează trăsăturile principale ale propriului zâmbet si le evidentiază într-un mod armonios, un zâmbet care pare natural.

Daca alegi Clinica Diadent, nimeni nu îsi va da seama că ai fatete dentare, ci doar îti va admira zâmbetul extraordinar de frumos..

Ce sunt fațetele dentare ?

Foițe fine din portelan aplicate permanent pe suprafata dintilor pentru a rezolva diverse probleme dentare (coloratii ale dintilor, formă inestetică, spatii interdentare sau înghesuiri) si care are rezultate extraordinare de lungă durată (te poti bucura de fatetele dentare 15-20 ani).

Fatetele dentare sunt perfect compatibile cu smalţul dintelui natural si pot fi realizate din materiale precum ceramică emax, zirconiu sau compozit.

Cat de tare imi afecteaza dintii?

Fațetele dentare sunt minim invazive. În majoritatea cazurilor este nevoie de o șlefuire foarte fină a dintelui (0,2 – 0,5 mm), astfel încât intervenția va fi insesizabilă. De asemenea, există și cazuri în care fațetele dentare nu necesita șlefuire (fațete no-prep), dacă pacientul are spații între dinți sau dinti de dimensiuni mici. Fatetele dentare nu afecteaza nici parodontiul marginal (gingia) deoarece ele se lipesc pe dintele natural si respecta conturul acestuia in zona apicala.

Cat de durabile sunt fatetele dentare?

Fațetele dentare, cu precădere cele din ceramică sunt făcute să dureze 15 – 20 de ani sau maimult. Nu necesită o îngrijire specială, doar periajul obișnuit, folosirea aței dentare și vizitele anuale de rutină la medicul dentist. Acestea își păstrează nuanța de alb pe care ai ales-o inițial, este culoarea care va rămâne permanent si nu se vor pigmenta de la alimente sau bauturi (cafea, ceai, vin rosu). Nu exista restricții alimentare de niciun fel, insa se va evita spargerea alimentelor foarte dure cu dinții pe care au fost aplicate fațetele.

De cate fatete am nevoie?

Fațetele dentare nu sunt obligatorii, sunt o opțiune. Dacă nu ești mulțumit de aspectul zâmbetului tău sau a anumitor dinți sau îți dorești un zâmbet alb permanent, fațetele pot fi o opțiune. Medicii stomatologi le recomandă și pentru a corecta anumite probleme, precum dinți ușor nealiniați sau care nu mai pot fi albiți. Fațetele dentare pot fi aplicate pe un singur dinte, pe un set de dinți sau pe toți dinții, în funcție de nevoile tale și de buget. Aspectul zâmbetului poate fi schimbat complet chiar dacă optezi pentru aplicarea fațetelor doar pe dinții frontali, însă acest lucru presupune ca ceilalți dinți să fie într-o stare perfectă, astfel încât să nu existe nicio diferență sau alegerea unor culori mai naturale pentru fatete pentru a fi cat mai apropiate de ceilalti dinti.

Voi ramane cu dintii sensibilizați?

Majoritatea pacienților simt o sensibilitate dentară generată de cimentare, insa aceasta este o reacție naturală a dinților la cimentul de lipire. Durerea poate ține până la 6 ore din momentul în care efectul anesteziei a trecut și poate reapărea în valuri. Primele zile de la intervenție reprezintă o perioadă de acomodare, ceea ce presupune că poate exista un mic disconfort în timpul masticației sau dureri locale, însă acestea sunt trecătoare. Pe lângă sensibilitatea generată de cimentare, există un proces de vindecare prin care gingiile trebuie să treacă pentru a se acomoda cu noii dinți. Un analgezic te poate ajuta. In medie, pacienții uită complet că au fațete dentare după aproximativ o lună, simțindu-le exact ca pe dinții naturali.

Inlay / Onlay / Overlay - TEHNOLOGIE CAD-CAM

Incrustațiile dentare (Inlay-uri) sunt lucrări protetice foarte estetice, asemănătoare obturațiilor fizionomice, realizate în laborator pe bază de amprentare. Acest lucru le oferă o estetică deosebită, limita cu dintele natural fiind aproape imperceptibila.Acest tip de tratament dentar este recomandat ca o alternativă mai rezistenta si superioara estetic.

Incrustatiile îmbracă perfect dintele deoarece sunt create în laborator, in urma unei amprente, fiind personalizate pentru fiecare pacient. Sunt utilizeaza în tratamentul minim invaziv al cariilor extinse pe mai multe suprafețe, retratamentul obturațiilor vechi, voluminoase, refacerea ocluziei pacienților cu abraziuni sau eroziuni dentare.

Cu ajutorul scannerului intraoral din dotarea clinicii, in urma prepararii minim-invazive a cavitatilor, se inregistreaza amprenta digitala. Cu ajutorul unui program special se va face proiectarea si designul restaurarii.

Precizia adaptarii restaurarii la marginile preparatiei merge pana la 15 microni datorita posibilitatii de a mari modelul tridimensional in acest program si de a vizualiza perfect toate detaliile prepararii dintelui. Dupa finalizarea designului se alege un cub ceramic de dimensiuni adecvate si de o culoare similara cu cea a dintilor pacientului si se introduce in unitatea CAD-CAM unde va fi frezat in functie de tipul si dimensiunile restaurarii in 8-15 minute (pentru o restaurare unidentara). Cimentarea in cavitatea orala se face cu cimenturi adezive ce ofera o etanseitate sporita fata de cimenturile clasice datorita adeziunii chimice ce se face atat la interfata cu dintele cat si cu portelanul.

Albirea Dentara

Albirea externă cu lumină polarizantă sau laser Inainte de începerea tratamentului, medicul va izola gingiile cu un gel sau cu un o bandă de cauciuc pentru a le proteja. Apoi va aplica gelul cu peroxid de hidrogen şi, cu ajutorul unei lămpi, va proiecta lumină polarizantă sau laser timp de o oră sau două, în funcţie de metoda aleasă. Albirea profesională cu laser este nedureroasă și este considerat un tratament eficient. Tratamentul poate fi repetat de două sau trei ori, iar dinţii vor fi cu până la opt nuanţe mai albi, în funcţie de gradul de îngălbenire a acestora. Rezultatul este imediat, poate dura până la doi şi trei ani şi poate fi repetat abia după această perioadă.

Bijuterii dentare

Bijuteriile dentare sunt piese mici ce pot fi atat pietre pretioase/nepretioase (diamant, rubin, safir, smarald, cristale Swarovski) sau metale pretioase (aur, argint, platina). Tehnica de aplicare este total neinvaziva, bijuteria fiind aplicata pe dinte cu un adeziv special. Intreaga procedura dureaza in jur de 15-20 minute, timp in care pacientul nu va simti niciun disconfort. In momentul in care pacientul nu va mai dori bijuteria pe dinte, medicul stomatolog o va indeparta iar dintele va fi ca la inceput. Daca pacientul are o igiena orala buna, bijuteria dentara poate rezista 2-3 ani fara niciun fel de problema.