Etapele tratamentului cu implant dentar Iasi

implant dentar Iasi, chirurgie dentara Iasi

Implantologia oferă singura soluție pentru înlocuirea completă a unui dinte pierdut.

Procedura de implant dentar se efectuează prin introducerea unei rădăcini artificiale în locul unui dinte lipsă.

Implanturile se inserează adânc în osul maxilarului, permițând medicului să plaseze coroane protetice care înlocuiesc partea vizibilă a dintelui natural.

Implanturile dentare sunt opțiunea cea mai estetică și mai avansată din punct de vedere funcțional, dacă ai unul sau mai mulți dinți permanenți lipsă. Acestea sunt făcute să arate, să se simtă și să funcționeze la fel ca dinții tăi naturali.

Etapa 1. Planificarea tratamentului

Este o etapă importantă, în care fiecare amănunt contează. Înainte de a fi supus intervenției de implantologie dentară, medicul va trebui să se asigure că nu există nicio sursă de infecție în cavitatea ta orală.

Primul pas este efectuarea igienizării orale, pentru îndepărtarea oricărei urme de placă bacteriană sau tartru dentar.

Poate fi necesară tratarea anumitor afecțiuni prezente, precum gingivita, abcese sau carii dentare, anterior inserării implanturilor dentare.

Pentru planificarea corectă a inserării implantului în siguranță, se efectuează anamneza și o investigație radiologică precum radiografia panoramică sau CBCT.

Se analizează calitatea și cantitatea țesutului osos în care va fi inserat implantul. Odată ce toate datele necesare sunt colectate, se va realiza un plan de tratament, uneori interdisciplinar, ce va include și pregătirea cavității orale pentru implant. Vei primi acest plan si vei discuta cu medicul asupra sa.

Etapa 2. Inserarea implantuluiImplant dentar Iași

Intervenția de implantologie este o intervenție chirurgicală simplă, minoră, efectuată în condiții complet sterile. Prin efectuarea unei incizii în gingie, este expus țesutul osos în care urmează să fie inserat implantul.

Inserarea implantului dentar se efectuează în siguranță, prin tehnologia ghidului chirurgical, o tehnologie proiectată digital și printată 3D, prin care se stabilește foarte precis locul și poziția ideală de inserare a implantului.

Pe parcursul a două până la șase luni, implantul se integrează în țesutul osos.

Cel mai probabil, pacientul va trebui să viziteze medicul dentist de mai multe ori în această perioadă, pentru verificarea implantului proaspăt inserat.

Etapa 3. Amplasarea capei sau bontului de vindecareimplant dentar Iași

În interiorul implantului se inserează o capă sau un bont de vindecare, cu rolul de:

  • a proteja implantul pe durata osteointegrării;
  • a ghida vindecarea corectă a gingiei în jurul bontului;
  • a menține accesul direct la implant, prin simpla deșurubare a capei/bontului;
  • a evita intervenția necesitatea descoperirii implantului, pentru plasarea coroanei dentare, la finalul perioadei de osteointegrare.

Etapa 4. Faza de protezare temporara

Uneori, imediat după intervenția chirurgicală, sunt plasate piese protetice temporare: coroane individuale, punți dentare, proteze.

Aceasta tehnică este cunoscută sub numele de „încărcare imediată”. Încărcarea imediată asigură reducerea numărului de vizite la stomatolog și aduce beneficii majore pacientului, în plan emoțional, prin faptul că se poate bucura imediat de restaurarea zâmbetului.

Etapa 5. Perioada de osteointegrare

După intervenția chirurgicală, este necesară o perioadă de vindecare.

În această perioadă de timp, de 2, până la 6 luni, zona intervenției chirurgicale se vindecă, iar țesutul osos se proliferează în striațiile implantului, determinând stabilitatea sa. Este o perioadă esențială pentru determinarea succesului tratamentului de implantologie, perioadă în care trebuie respectate întocmai indicațiile medicului stomatolog.

Etapa 6. Faza de restaurare protetica

Implant dentar Iași

După finalizarea osteointegrării, se va monta bontul protetic și se vor lua amprentele pentru ca tehnicianul dentar să poată realiza o restaurare definitivă. Piesele protetice definitive vor avea o estetică deosebită și vor asigura un aspect natural zâmbetului tău.

Etapa 7. Intretinere

Dacă ai beneficiat de un tratament de înlocuire a dinților pierduți, prin implant dentar, trebuie să respecți regulile de bază ale profilaxiei orale:

  • să menții o foarte bună igienă dentară;
  • să ai o nutriție sănătoasă, evitând zaharurile și carbohidrații în exces, care sporesc riscul apariției de carii dentare și gingivită:
  • respectarea orarului consulturilor stomatologice regulate;
  • respectarea tuturor indicațiilor medicului stomatolog;
  • tratarea din timp a oricărei afecțiuni orale.

Clinic de medicina dentara DIADENT iti sta la dispozitie cu tratamente moderne de implantologie, prin  tehnici si tehnologii avansate, materiale calitative de la lideri in domeniu, dar si prin experienta si profesionalism.

Fațete dentare Iași

SUNTEM AICI PENTRU A CONTRIBUI LA SĂNĂTATEA TA ORALĂ


Program:
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sambata si Duminica: Închis
coroane dentare zirconiu Iasi, protetica dentara

Lucrarile protetice dupa 10 ani

Journal of Dentistry journal homepage: www.elsevier.com/locate/jdent Cercetarea aleatorie a lucrărilor protetice fixe din zirconiuceramică si metalo-ceramică dupa o perioadă de 10 ani autori: Irena Sailer,