coroana dentara Iasi, fatete dentare Iasi, estetica dentara
Argumentele pro și contra sunt esențiale pentru înțelegerea opțiunilor tale de restaurare dentară.

Fațetele dentare sunt piese protetice delicate, subțiri, ceramice, care sunt fixate pe partea frontală, vizibilă, a dinților. Odată aplicate, ascund petele, decolorările, abrazia smalțului, tocirea, ciobirile și mici defecte de aliniere ce afectează aspectul zâmbetului tău.

Înainte de a alege să efectuezi tratamentul de fațetare dentară, este esențial să înțelegi avantajele și dezavantajele fațetelor dentare, astfel încât să poți face cea mai bună alegere pentru zâmbetul și sănătatea ta orală.

 

PRO fatete dentare

  • Aspectul zâmbetului: Chiar dacă ești sârguincios în ceea ce privește periajul și folosirea aței dentare, zâmbetul tău probabil nu arată la fel de bine ca la 20 de ani. Fațetele dentare sunt o modalitate eficientă de a întoarce ceasul și de a ascunde chiar și defectele estetice grave.
  • Rezistență la pete: dinții naturali se pătează de la diverse alimente și băuturi. Suprafața ceramică a fațetelor dentare este foarte rezistentă la pete, ceea ce înseamnă că nu își va schimba culoarea dacă bei în mod regulat cafea sau vin roșu.
  • Durabilitate: Cu îngrijire și întreținere adecvată, fațetele dentare pot dura până la 20 de ani.
  • Rapiditatea tratamentului: Comparativ cu alte opțiuni de cosmetizare a dinților, fațetele dentare funcționează aproape instantaneu. De obicei, este nevoie de doar două vizite pentru a beneficia de fațete dentare.
  • Utilitate: fațetele dentare pot corecta mai multe probleme simultan: dinți decolorați, goluri mici și dinți ciobiți. Asta înseamnă mai puțin timp petrecut pe scaunul dentistului și un puternic efect transformator.

 

CONTRA fatete dentare

  • Eligibilitate: Majoritatea pacienților vor fi eligibili pentru tratamentul cu fațete dentare. Persoanele cu dinți cariați sau slăbiți, boală parodontală avansată sau probleme de bruxism trebuie mai întâi să-și rezolve problemele de sănătate dentară.
  • Preț: În funcție de sfera de aplicare a procedurii, costul fațetelor dentare poate fi semnificativ, mai ales în comparație cu alte opțiuni de cosmetizare a dinților.
  • Fragilitate: În general, fațetele dentare sunt extrem de durabile. Însă se pot sparge dacă scrâșnești dinții, mănânci alimente dure sau nu le îngrijești corespunzător. Înlocuirea sau repararea acestora poate necesita mult timp și bani.
  • Sensibilitate: Pentru a aplica fațetele, un strat subțire de smalț trebuie îndepărtat de pe dinți. Acest lucru poate determina dinții să devină mai sensibili la temperaturi extreme.

 

Acum, că ai înțeles avantajele și dezavantajele fațetelor dentare, te invităm în clinica Diadent, pentru a discuta cu experții noștri în estetică dentară. Îți vom răspunde la toate întrebările, te vom informa despre alternative, îți putem examina minuțios dinții și îți vom oferi sfaturi de îngrijire orală și un plan de tratament, dacă este cazul.

Programeaza-te pentru o consultatie in cadrul clinicii Diadent si vei beneficia de expertiza si materiale calitative.

De ce Diadent? Pentru ca zambetul tau merita!

 

SUNTEM AICI PENTRU A CONTRIBUI LA SĂNĂTATEA TA ORALĂ


Program:
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sambata si Duminica: Închis
implant dentar Iasi, chirurgie dentara Iasi

Coroane dentare sau fatete dentare?

De multe ori pacienții clinicii noastre stomatologice din Iași ne întreabă ce tratament este mai potrivit pentru ei: Coroane dentare sau fațete dentare? Unii oameni

implant dentar Iasi, chirurgie dentara Iasi

Ce trebuie sa stii inainte sa iti pui fatete dentare

Te gândești să îți maschezi imperfecțiunile zâmbetului cu fațete dentare? Nenumărați bărbați și femei doresc să-și înfrumusețeze dinții neatrăgători, pătați, tociți, neuniformi, nealiniați sau ciobiți.