Diadent

Chirurgie dentară

Interventiile chirurgicale oferite de specialistii de la Clinica Diadent variaza de la simplu la complex. Daca cea mai frecventa si mai obisunuita dintre acestea este extractia, manoperele pot creste in complexitate in functie de nevoile fiecarui pacient. La Diadent, cadrele medicale va garanteaza indrumarea catre cel mai potrivit tratament, in functie de istoricul medical, situatia clinica si cerintele dumneavoastra.

⚠️  Interventiile chirurgicale reprezinta manopere cu un grad de risc ridicat de accea o tehnica corecta, realizata de un clinician experimentat, intr-un spatiu curat cu instrumentar steril sunt imperios necesare pentru succesul tratamentului si evitarea complicatiilor postoperatorii.

Lista completa de tratamente puse la dispozitia dumneavoastra de catre personalul Diadent:

(elevare sinus maxilar) – reprezinta o procedura chirurgicala ce urmareste cresterea volumului osos in zonele posterioare ale maxilarului superior ( in zona molarilor si premolarilor) sacrificand o parte din volumul sinusului maxilar. Scopul acestei manopere este de a crea tesut osos suficient pentru inserarea unor dispozitive intraosoase – implanturi dentare – ce vor inlocui dintii pierduti.

suplimentarea cu tesut osos atunci cand osul maxilar/ mandibular este prea subtire pentru a sustine un implant dentar.

tehnici din chirurgia orala ce pregatesc/ imbunatatesc substratul osos in pentru tratamentul cu implant dentar.

Regularizari de creasta, Chiuretaje, Terapie Injectabila, Membrane de vindecare (tehnica PRF)

extractie dinti inclusi – o manopera chirurgicala foarte frecventa este extractia ultimilor molari (molarii de minte). Acestia sunt ultimii dinti programati sa erupa pe arcada iar din aceasta cauza, de cele mai multe ori, nu mai au spatiu suficient pentru eruptie si raman inclusi sau semi-inclusi (raman in os).

Directii de eruptie patologice ale molarului de minte pot fi:

* eruptie orizontala( impinge dintii vecini).

* eruptie inversa (coroana invers) – atunci dintele nu poate erupe.

In ambele situatii este necesara extractia dintelui (odontectomie).

este o tehnica speciala de extractie prin care se urmareste dirijarea procesului de vindecare a plagii post-extractionale, in scopul obtinerii unei creste alveolare bine conformate, acoperite cu mucoasa apta pentru protezarea dentara, fixa sau mobila.

indepartarea varfului radacinii unui dinte ce prezinta leziunilor periapicale si chiuretajul acestora.

indepartarea chisturilor/ tesutului de granulatie din interiorul osului in momentul extractiei unui dinte infectat.

Chirurgie parodontala:

Gingivoplastii laser / gingivectomii laser (îndepărtarea unei portiuni a gingiei din jurul unuia sau mai multor dinti, respectiv corectarea formei si pozitiei gingiilor.)