Diadent

Pedodonție

Parintii sunt primii “doctori” ai copilului asadar deprinderea unor obiceiuri corecte de igiena orala porneste din invataturile si sfaturile primite acasa. Rutina zilnica de ingrijire a dintilor devine un obicei care se transforma in automatism de-a lungul anilor; astfel, pentru a implementa de la inceput tehnici corecte de igiena dentara copilului dumneavoastra, va incurajam sa ne vizitati la Clinica Diadent. Primul contact al copilului cu medicul stomatolog este foarte important pentru dezvoltarea unei atitudini pozitive a viitorului adult privind sanatatea orala.

Este necesar sa stim ca pe parcursul vietii, dantura umana parcurge 3 stadii de dezvoltare: dentitia temporara (dinti de lapte), dentitia mixta (dinti de lapte si dinti permanenti), dentitia permanenta.

! Dintii si parodontiul copiilor si tinerilor sunt diferite din punct de vedere morfo-structural, biologic si functional fata de cele ale adultilor:

Diferențe în țesutul osos al dentiției temporare si dentitiei definitive:

Teleradiografia (radiografia de profil)

Unele dintre cele mai semnificative patologii în rândul copiilor și adolescenților care necesită o vizită URGENTĂ la cabinetul stomatologic pentru un diagnostic și tratament CORECT sunt:

Pastrarea sanatatii si integritatii dintilor temporari nu trebuie neglijata deoarece patologiile dintilor temporari pot afecta eruptia dintilor permanenti si, implicit, intreaga dezvoltare a sistemului stomatognat.

Avantaje:

ZAMBET NOU IMEDIAT – dupa fractura dentara

caz pacient pedodontie - BEFORE caz pacient pedodontie - AFTER