Diadent

Profilaxie dentară

Profilaxia dentară este prima și cea mai importantă etapă a îngrijirii dinţilor. Aceasta cuprinde toate masurile, efectuate atat in cabinetul stomatologic cat si acasa, de catre pacient, de a preveni si a meninte o sanatate orala cat mai buna.

Respectarea măsurilor profilactice ne ajută să salvăm timp și efort şi să eliminăm un eventual disconfort al tratamentelor stomatologice.

Preventia in stomatologie

La fel ca in alte specializari medicale, preventia este baza a ceea ce inseamna un prognostic bun si un tratament favorabil. Cu cat tratam mai timpuriu sau prevenim o infectie (carie, pulpita, boala parodontala) cu atat putem conserva mai mult din tesutul dentar si astfel ii crestem durata de viata pe arcada.

Principalul factor in prevenirea afectiunilor dentare de diferite tipuri este o igiena orala corecta. La Clinica Diadent recomandam tuturor pacientilor o sedinta de igienizare dentara profesionala in 3 pasi (detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, air-flow) efectuata o data la 6 luni. Cu ajutorul nouilui sistem introdus in clinica noastra amintim fiecarui pacient in parte cand au trecut 6 luni de la ultima sedinta de igienizare si este timpul pentru o noua programare.

Sigilarile dentare si fluorizarile sunt metode aditionale de preventie a afectiunilor orale, efectuate in cabinetul stomatologic. Acestea cresc rezistenta dintelui la carii si astfel impiedica aderenta bacteriilor ce cauzeaza carii la smaltul dentar.

Preventia acasa, efectuata de catre pacient este la fel de importanta. Periajul de minim 2 ori pe zi, nu trebuie sa lipseasca din rutina dvs zilnica, in special seara. De asemenea, recomandam utilizarea mijloacelor auxiliare de igienizare dentara acasa, cum ar fi ata dentara, dusul bucal, sau periutele interdentare pentru purtatorii de aparata dentare si proteze dentare de tip punte. Apa de gura va fi de asemenea recomandata de catre medicul stomatolog in functie de nevoile dvs.

proteza pe implant Iasi, proteza dentara, protetica

Importanta controlului periodic

Controlul periodic stomatologic constă într-o evaluare amănunțită a stării orale și planificarea și programarea tratamentelor dentare care vă pot îmbunătăți sănătatea dentară. În timpul acestor examinări, medicul dentist va efectua un control complet de sănătate.

Aceasta include examinarea mucoasei bucale, identificarea leziunilor și dezvoltarea unui program precis cu orice tratament suplimentar necesar. În timpul unui control stomatologic complet, pacienții primesc, de asemenea, sfaturi stomatologice cuprinzătoare și utile, personalizate.

Un control stomatologic trebuie efectuat în mod regulat, de două ori pe an. Această perioadă este ideală deoarece nu s-a produs nicio deteriorare permanentă, ireversibilă și starea dinților este sub control. Neglijarea controalelor stomatologice regulate poate duce la probleme grave de sănătate. Bolile descoperite mai târziu pot fi mai greu de tratat și pot provoca mai multe complicații decât cele descoperite la timp. De exemplu, sângerarea netratată sau gingivita poate fi începutul bolii și poate provoca chiar daune permanente, cum ar fi pierderea dinților.