Diadent

Radiologie digitala 2D

Ortopantomografia

Ortopantomografia (OPG) sau radiografia panoramică oferă o imagine completă a dintilor și a maxilarului de la articulație la articulație pe un singur film, cu o doză mică de radiații și un timp de examinare foarte scurt.

 OPG oferă o imagine de ansamblu asupra intregului sistem stomatognat și oferă medicului stomatolog date importante care nu pot fi observate în timpul examinării clinice privind numărul, poziția si structura dinților, pozitilor radacinilor in os cat si a structurolor adiacente: sinusul maxilar, canalul mandibular, articulatiile temporo-mandibulare etc.

De multe ori, cu ocazia efectuării unei ortopantomografii, urmărindu-se un anumit aspect se depistează alte probleme de sanatate orala, cum ar fi: carii recidivante,  resturi radiculare sub lucrări dentare, chisturi reziduale, dinţi incluşi, parodontite apicale, atrofii osoase verticale şi orizontale severe, anodonții ( lipsa mugurelui dentar), etc.

 Din aceste motive, ortopantomografia este un instrument de diagnostic important atât în ​​timpul evaluării inițiale, cât și în timpul tratamentului, precum și pentru evaluarea rezultatului final.

Teleradiografia (radiografia de profil)

Teleradiografia, sau radiografia cefalometrică, este o metodă de imagistica care oferă o privire de ansamblu asupra structurilor osoase ale unor părți ale viscerocraniului și neurocraniului.

Examenul cu raze X este indispensabil pentru tratamentul ortodontic. Cu ajutorul acestuia putem face previziuni despre cresterea mandibulei copilului, astfel incat sa putem efectua masuratori ortodontice precise si sa determinam eventualele modificari survenite in timpul tratamentului ortodontic.

In baza teleradiografiei se realizează un studiu cefalometric, care evaluează tipul fizionomic, caracteristicile de creştere, relaţia dintre mandibulă, maxilar şi dinţi, profilul facial.

 Se realizează în poziţie verticală, în timp ce un dispozitiv ajută la fixarea capului în poziţia potrivită şi la evitarea mişcării. Este efectuată cu acelaşi aparat ca şi radiografiile panoramice, doar că aflat la distanţă de pacient.Pentru interpretarea teleradiografiei, este necesară o analiză cefalometrică digitală.

Teleradiografia este însă utilă și în chirurgia maxilo-facială pentru depistarea fracturilor și patologiilor la nivelul oaselor maxilo-faciale.

Radiografia retroalveolara

O radiografie digitală retroalveolară este o radiografie ce capteaza pana la maxim 3 dinti. Această radiografie permite medicului să vadă în detaliu coroanele și rădăcinile întregului dinte, in dimensiune reala. De obicei, această radiografie este de obicei prezentată ca parte a unui tratament de canal sau a unei rezecții apicale.

Investigațiile radiologice sunt non ivazive și nu prezintă risc de iradiere, datorită aparaturii ultramoderne folosite în cadrul Clinicii Diadent. Pentru ultra-protecție, atunci când este realizată această investigație, veți purta un șort de plumb, care va elimina orice risc.

Clinica Diadent a fost infiintata acum mai bine de 20 de ani, din dorinta de a aduce pacientilor servicii medicale stomatologice premium, care respecta tendintele internationale in materie.