Diadent

Tehnologie CAD-CAM

Sistemul CAD/CAM este o tehnologie inovativa, în continuă dezvoltare, extrem de importantă atât pentru tehnicianul dentar cât și pentru medicul stomatolog prin avantajele pe care le oferă. În stomatologie, sistemul CAD/CAM se utilizeaza in proiectarea și fabricarea lucrărilor protetice folosind tehnologia computerizată. Utilizarea sa în protetică asigura un rezultat bun al restaurării dentare, folosirea unei game extinse de materiale, eliminarea complicațiilor asociate cu calculul sau proiectarea inexacte.

CAD, prescurtare de la Computer-aided Design, reprezintă design-ul 3D al viitoarei lucrări proiectat pe computer. CAM, prescurtarea „Computer-aided Manufacture”, reprezintă fabricarea computerizată a lucrării protetice, bazată pe modelul tridimensional.

Datorită sistemului CAD/CAM, pot fi produse toate tipurile de lucrări protetice, precum coroane, fațete, incrustații, punți și șabloane chirurgicale, având la dispoziție o gamă largă de materiale (ceramică, zirconiu, acrilat). Principalele avantaje ale acestei tehnologii reprezinta usurinta de folosire, precizia ridicată și viteza de realizare (în comparație cu turnarea manuală tradițională).

Etapele realizării unei lucrări protetice cu ajutorul tehnologiei CAD/CAM în cabinet:

  1. Dupa consultatia initiala si stabilirea planului de tratament, urmeaza prepararea dintelui/dintilor în funcție de restaurarea dorită. 
  2. Scanarea intraorala inlocuieste aprentarea clasica si este etapa cea mai usoară, care durează cateva secunde și astfel se realizează fotografii tridimensionale ale dintelui preparat.
  3. Dupa alegerea materialului dorit, frezarea blocurilor cu instrumente diamantate are loc cu o precizie de ordinul micronilor intr-un timp foarte scurt, dupa indicatiile primite de pe computer.
  4. Fixarea – trusele oferite de firmele producătoare ofesră posibilitatea glazurării și pigmentării elementului protetic astfel încât aspectul final să fie unul cât mai natural.
  5. După finisare, lustruire și individualizare coloristică (după caz), lucrarea protetică este fixată (cimentată) pe dinte.

Datorită tehnologiei 3D CAD-CAM medicul stomatolog poate realiza lucrările protetice integral ceramice, direct în cabinetul stomatologic.

Avantajele sistemului CAD-CAM:

► Amprentarea si realizarea lucrarilor protetice în aceeași ședință, economisind timp;
► Eliminarea necesității purtării unor lucrări provizorii;
► Restaurațiile CAD-CAM nu conțin metal, astfel, coroana dentară aplicată pe dintele dumneavoastră va folosi un material 100% biocompatibil. Se elimină astfel apariția unor alergii, a gustului metalic și a respirației urât mirositoare;
► Se pot efectua tratamente restaurative mult mai putin invazive, nemaifiind necesară îndepărtarea unei grosimi crescute a dintelui;
► Reprezintă varianta ideală de tratare a unei carii dentare – înlocuirea țesutului dentar alterat prin ceramică/zirconiu și nu prin rășini compozite;
► Eliminarea erorii umane în timpul realizării – dintele fiind refăcut în urma unei restaurații dentare a cărei formă și dimensiune este propusă și realizată integral de către un computer.

Sistemul CAD-CAM este singurul sistem de pe piața medicinei dentare, care îți poate oferi 100% încredere că este cel mai bun, precis, de calitate și rezistent sistem de restaurări protetice.

Programează-te acum la Clinica Diadent să afli mai multe despre Tehnologia CAD/CAM!