Diadent

TERAPIE A-PRF

A-PRF (Advanced Platelet Rich Fibrin) este o metodă inovatoare de extragere a membranelor gelatinoase din sângele propriu al pacientului folosind o tehnică specială de centrifugare. Membranele rezultate sunt îmbogățite cu trombocite, proteine ​​de legare și factori de creștere care accelerează și stabilizează procesul de vindecare atunci când sunt introduse în zona dorită.

Un avantaj semnificativ al tehnicii A-PRF (comparativ cu alte tehnici de îmbogățire a factorilor de vindecare) este capacitatea de a utiliza produse endogene fără a adăuga alte substanțe în tuburile colectate. Membranele PRF nu conțin niciun compus chimic, deci nu există risc de alergie sau respingere.

Cum se face obtin membranele A-PRF?

Sângele este prelevat de la pacient într-o eprubetă specială. Numărul de eprubete depinde de tipul de procedură și de ficare situatie clinica in parte. Sângele proaspăt extras este centrifugat o singură dată folosind un program special. La sfârșitul procesului, eprubeta va conține 3 fracții diferite.

  • o portiune inferioara, ce conține globule roșii
  • o portiunea de mijloc
  • o portiune superioara – contine cheaguri de fibrina bogate in trombocite si factori de crestere

Se utilizați numai portiunea superioara a eprubetei. Prin stimularea formării de noi vase de sânge și implicit furnizarea de nutrienți și factori de vindecare în zona în care este aplicat, A-PRF este un contributor important la susținerea rezultatelor obținute în urma procedurilor chirurgicale.

IMPORTANT! Utilizarea membranelor A-PRF înjumătățește timpul de vindecare, fapt dovedit atât clinic cât și histologic în majoritatea publicațiilor de specialitate.

Când se utilizeaza tehnica A-PRF?

Utilizarea membranelor A-PRF în chirurgia orală și parodontală este foarte răspândită și oferă mari beneficii în procedurile de implant dentar, lifting sinusal, extracții dentare și tratamentul bolii parodontale și contribuie semnificativ la vindecarea post-operatorie.

La clinica Diadent, folosim metoda A-PRF în următoarele intervenții chirurgicale:

Inserarea implanturilor dentare. Tehnologia A-PRF contribuie la integrarea rapidă a implanturilor dentare, reduce inflamația și durerea asociate cu acest tip de intervenție chirurgicală și accelerează vindecarea.

Proceduri de aditie și reconstrucție osoasă. Membranele A-PRF cresc semnificativ șansele de acceptare a grefei osoase și reduc timpii de așteptare pentru vindecare si asteptare pana la inserarea implanturilor dentare.

Lifting sinusal intern și extern. Daca cantitatea de os din regiunea laterala superioara nu este suficienta pentru amplasarea implantului dentar, apelam la operatia de ridicare a membranei sinusului maxilar si adaugare de os in spatiul creat. Densitatea și rezistența membranei A-PRF sunt ideale pentru protejarea membranei sinusurilor în timpul acestui tip de procedură. În același timp, susține mineralizarea și integrarea grefei osoase. În unele cazuri, membrana poate stimula formarea de tesut osos nou, eliminând necesitatea grefei osoase. Acest lucru reduce foarte mult costul și complexitatea procedurilor chirurgicale.

Interventii de chirurgie parodontala. Datorită capacității sale de a stimula formarea de noi vase de sânge și, prin urmare, de a crește nutriția țesutului gingival, membrana A-PRF are un impact pozitiv asupra procesului de integrare a grefei gingivale și de regenerare ghidată a oaselor, având ca rezultat o recuperare rapidă și naturală.

Extracții dentare. După extracția dintelui, în osul maxilarului rămâne o alveola dentară, care se umple in timp cu os. Din păcate, cantitatea de os depusă nu este suficientă pentru a umple întreaga alveola. Membrana A-PRF este introdusă în alveole imediat după extracția dinților, sigilând-o și protejându-o de factorii de mediu oral. În același timp, favorizează vindecarea și stimulează formarea ulterioară a osului.

În general, membranele A-PRF pot fi utilizate în toate tipurile de chirurgie orală.

Programeaza-te acum in clinica sa beneficiezi si tu de avantejele tehnicii A-PRF!