Diadent

Coroane dentare

Zambet de milioane cu coroane dentare

Coroanele dentare sunt lucrari protetice care acopera, protejează si restaureaza estetic si functional un bont sau un dinte cu un grad mare de distrucție coronară. În plus, coroana dentară va crește rezistența dintelui și îl va proteja de alte afecțiuni dentare.

O coroană dentară este folosită pentru a acoperi sau a „înveli” în întregime un dinte deteriorat. Pe lângă întărirea unui dinte deteriorat, o coroană dentară poate fi folosită pentru a îmbunătăți aspectul, forma sau alinierea dinților. De asemenea, o coroană poate fi plasată deasupra unui implant pentru a oferi o formă și o structură asemănătoare dintelui natural. Coroana dentară din zirconiu sau ceramică poate fi realizată în culoarea dinților naturali. Alte materiale includ aliaje acrilice și ceramice. Aceste aliaje sunt, în general, mai puternice decât porțelanul clasic și sunt recomandate cu precădere pentru coroane dentare realizate pe dinții din spate.

coroane dentare zirconiu Iasi, fatete dentare iasi, protetica dentara

Când este necesara o coroana dentara

coroane dentare zirconiu Iasi, fatete dentare iasi, protetica dentara

Coroana dentare estetice arata exact ca dintele natural, ii redau functionalitatea si estatica si in acelasi timp ii cresc rezistenta. O astfel de lucrare protetică se recomandă în următoarele situații:

  • Dinții sunt distruși în proporție de peste 50% din cauza cariilor avansate;
  • Dinții au nevoie de o restaurare în ceea ce privește forma sau culoarea;
  • În urma unui tratament de canal;
  • Dinții sunt decolorați sau au diverse colorații care nu se pot remedia prin albire;
  • În cadrul unui tratament cu implanturi dentare.

Tipuri de coroane dentare și materiale din care pot fi realizate coroanele dentare

Coroana dentară poate fi realizată din mai multe materiale, prin diverse tehnici în laboratorul dentar, iar durabilitatea sa depinde de calitatea materialului. Cele mai durabile coroane dentare din stomatologia modernă sunt coroanele dentare din zirconiu sau coroanele dentare EMAX.

coroane dentare zirconiu Iasi, fatete dentare iasi, protetica dentara coroane dentare zirconiu Iasi, fatete dentare iasi, protetica dentara

Materialele din care se realizează o coroană dentară pot fi:

  • Zirconiu

Aceasta se potrivește perfect cu dinții naturali, astfel că îndeplinește chiar și cele mai exigente cerințe în materie de estetică. Este, de asemenea, una dintre cele mai bune opțiuni în materie de coroane dentare, fiind o optiune rezistenta, durabila si estetica.

  • Ceramică

Coroana dentară realizată integral din ceramică, numită și porțelan integral, are atât rezistență la masticație, cât și un aspect estetic superior (asemănare cu dinții naturali). Astfel, este una dintre cele mai bune alegeri, materialul ceramic fiind unul premium, special conceput.

  • Ceramica pe suport de zirconiu

Aceasta varianta combina rezistenta si frumosul, 

  • Metalo – ceramică

Dintele artificial care urmează a fi montat are un înveliș de bază din metal, peste care se află un al doilea strat din ceramică, pentru a nu fi afectat aspectul estetic.

Impreuna cu medicul stomatolog veti alegea cea mai buna varianta de tratament pentru dumneavoastra, in functie de cazul clinic.

Etapele realizarii unei coroane dentare

Etapa 1

Prima vizită presupune examinarea și pregătirea pacientului. Aceasta consta in consultatia initia,a radiografia si stabilirea planului de tratament. În momentul în care am ales care este cea mai bună varianta terapeutica, trecem la pregătirea dinților. Dintele ce urmeaza sa fie pus sub coroana fa fi preparat sub forma unui bont dentar, apoi rumeaza amprentarea. Amprenta este trimisă la laboratorul de tehnica dentara, iar pacientul pleacă acasă cu o coroană dentară provizorie care îi protejează dintele.

Etapa 2

A doua vizită are loc imediat cum coroana dentară este gata. Cea provizorie este înlocuită cu una permanentă, iar pacientul se bucură de un zâmbet nou, frumos și funcțional. Acomodarea cu noua coroană dentară se face într-un timp scurt, aceasta simțindu-se apoi exact ca un dinte natural.

extractii dentare Iasi, tratamente dentare coroane dentare zirconiu Iasi, fatete dentare iasi, protetica dentara

Întrebări si răspunsuri

Cea mai bună alegere pentru o lucrare protetică dentară este ceramica pe suport de zirconiu. Este un material biocompatibil, foarte rezistent și care oferă rezultate estetice de excepție. Comparativ cu o structură metalo-ceramică clasică, structura ceramică-zirconiu oferă rezultate mult mai estetice și naturale.

Igiena orală a pacientului care are lucrări protetice nu diferă de cea normala, care implică pe lângă periajul de dimineață și seară, utilizarea aței dentare, a apei de gură și a dușului bucal. Pentru menținerea lucrărilor pe termen lung, este recomandata igienizarea profesionala periodica și controlul de rutină la medicul stomatolog de două ori pe an, sau conform indicațiilor medicului coordonator.

Prețul pentru o coroană dentară diferă în funcție de materialul din care este realizata. În plus, tratamentul cu coroane dentare este personalizat fiecărui pacient, ceea ce înseamnă că și costul unei coroane dentare variază. Pentru lista integrala de preturi accesati aici.

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu au un grad de naturalețe mult mai mare. Dioxidul de zirconiu este un material de culoarea dintelui care se prelucrează, nu se toarnă precum metalul, și este frezat computerizat prin tehnologia CAD CAM. Rezultatele unei astfel de lucrări protetice sunt foarte estetice și mult mai rezistente în timp.