Diadent

Implanturi dentare premium

Implant dentar

Soluția ideală de înlocuire a dinților lipsă

Implantul dentar reprezintă, la momentul actual, cea mai performanță metodă de înlocuire a unui dinte lipsa.

Este un dispozitiv asemănător unui ‘șurub’ ce se fixează în grosimea osului (maxilar, mandibular, zigomatic  – în funcție de situația clinică) peste care se atașează o lucrare protetică. 

Este realizat dintr-un material biocompatibil cu osul uman ce îi oferă acestuia o integrare perfectă în organism. Rezistență implantului dentar poate fi și toată viață, dacă pacientul menține o igienă orală adecvată și respectă controalele periodice. 

Avantaje​ implant dentar

Pastrează integritatea structurilor orale și faciale

Cel mai important avantaj al acestei metode de tratament este deja bine cunoscut si dincolo de domeniul medical: CONSERVAREA STRUCTURILOR DENTARE RESTANTE. Implantul dentar se insera în locul dinților pierduți fără a afecta dintîi vecini, în timp ce lucrările dentare clasice presupun prepararea (frezarea) dinților stâlpi ce vor fi incluși sub lucrare.

caz pacient implanturi dentare Iasi - BEFORE caz pacient implanturi dentare Iasi - AFTER

Întrebări si răspunsuri

Doar medicul stomatolog este capabil să evalueze dacă această intervenție este viabilă sau nu pentru un anumit caz clinic.

Prin tehnici moderne de imagistică 3D, clinicianul va analiză SUBSTRATUL OSOS al pacientului – care reprezintă cel mai important criteriu în alegerea acestei metode de tratament – și va veni în întâmpinarea pacientului cu abordarea terapeutică optimă.

Este important de știut că în momentul pierderii unuia/ mai multor dinți, sistemul complex format din parodontiu-dinte–os-ligamente este compromis, și se pune în mișcare un proces patologic de atrofiere osoasă. Cu alte cuvinte, osul maxilar/ mandibular din zona edentată a pierdut componentă dentară și începe să se retragă. Atunci când edentatia este redusă (1-3 dinți lipsa), retractia osoasă este localizată, și osul capătă o formă concavă. Când edentatia este totală pierderea osoasă este generalizată și mai accentuată.

Deși în prezent există tehnici de adiție osoasă care pot corectă defectul de pierdere al țesutului osos, acestea sunt potrivite doar în unele situații clinice. Astfel pacientul trebuie să conștientizeze efectul negativ al pierderii dinților în timp, pentru a putea beneficia de cel mai favorabil și longeviv tratament. 

Mecanismul de baza al acestei tehnici este procesul numit OSTEOINTEGRARE, in care materiale precum titanul formeaza o legatura stransa cu osul. Altfel spus, in jurul implantului dentar se formeaza tesut osos. Rezultatul este integrarea in organism a implantului, care va inlocui de fapt radacina dintelui pierdut.

În funcție de anumiți parametri precum calitatea osului, protezarea poate fi imediată sau după o perioada de 3-6 luni.

Intervenția se realizează sub anestezie locală așadar pacientul nu simte absolut nimic. La cererea pacientului și în funcție de complexitatea cazului se poate efectua inhalo-sedarea/sedare intravenoasă asistată de medic specialist A.T.I. 

Durata intervenției este în medie între 1 – 2 ore și se recomandă o zi de repaos la domiciliu. Fiecărui pacient al Clinicii Diadent i se oferă, la sfârșitul operației, o lista cu indicații și contraindicații și este monitorizat de către medicul chirurg următoarele zile post-operator, pentru a încuraja un proces de vindecare cât mai rapid și corect. 

Prețurile acestei intervenții variază în funcție de tipul implantului și firma producătoare. Pentru lista integrală de prețuri apăsăți aici.

Prețurile acestei intervenții variază în primul rând în funcție de firma producătoare. Există pe piață numeroase firme care produc aceste dispozitive. Aceste companii produc implanturi diferite din punct de vedere al materialului din care sunt confecționate, formei, tehnicii de înserare și, prin urmare, prețurile sunt la fel de variate.

În urmă experimentei acumulate de peste 20 ani în implantologia orală, am descoperit și înțeles avantajele și dezavantajele fiecărui tip de implant dentar în parte.

Printr-o evaluare corectă a situației clinice a fiecărui pacient și cunoscând din practică coeficienți precum: duritate, elasticitate, rezistență în timp a fiecarul brand în parte, venim în ajutorul pacienților cu varianta optimă în alegerea implantului.

De asemenea, este crucială evaluarea corectă a tipului și numărului de implanturi necesare, în funcție de calitatea și cantitatea suportului osos, forțele biomecanice din timpul masticatiei, stilul de viață al pacientului.

La clinică Diadent utilizăm doar cele mai calitative implanturi ce oferă garanție pe viață pacienților:  DENITUM, DENTIS, MEGAGEN, STRAUMANN.

Este foarte important să nu luați în calcul doar prețul implantului, deoarece de multe ori 

Alege să-ți pui implanturi dentare la clinică stomatologică Diadent și reconstruiește-ți zâmbetul!