Diadent

Încrustații dentare ( inlay / onlay )

Incrustațiile dentare (inlay-uri) sunt lucrări protetice foarte estetice, asemănătoare obturațiilor fizionomice, realizate în laborator pe bază de amprentare. Acest lucru le oferă o estetică deosebită, limita cu dintele natural fiind aproape imperceptibila.

Acest tip de tratament dentar este recomandat ca o alternativă mai rezistenta si superioara estetic fata de obturatiile clasice, mai ales gratie culorii translucide, asemenatoare cu smaltul dintelui natural. Incrustatiile îmbracă perfect dintele deoarece sunt create în laborator, in urma unei amprente, fiind personalizate pentru fiecare pacient. 

Incrustațiile dentare sunt utilizate în:

Cand pot apela la metoda de restructurare cu incrustatii dentare?

Atunci când un dinte și-a pierdut o parte din structura sa naturală și restaurarea sa nu necesită utilizarea unei coroane, pacienții pot opta pentru tratamentul cu incrustatii dentare.

Incrustațiile dentare sunt restaurări care redau estetica și funcția dinților cu una sau ambele suprafețe tratate. Materialele folosite în aceste restaurări pot fi din zirconiu, ceramică, compozite sau aliaje. In functie de tipul de material ales, cu ajutorul incrustatiilor dentare realizate in laborator se poate restabili functia si estetica dintelui, mai ales ca acesta din urma este o solicitare puternica a pacientilor din intreaga lume.

Beneficii ale tratamentelor cu incrustații dentare:

Tipuri de incrustații dentare

inlay onlay proetetica dentara Iasi, obturatii estetice

Incrustațiile dentare inlay sunt reconstrucții protetice utilizate în refacerea uneia sau a două suprafețe a unui dinte și au aceeași culoare cu a dintelui natural, astfel încât aspectul estetic este plăcut și nu se observă diferențe de nuanță. O incrustatie de tip inlay este o umplere care se încadrează perfect în forma dintelui natural și nu se întinde peste cuspizii acestuia. 

Incrustațiile dentare onlay sunt alegerea perfectă în cazul in care dintele a fost afectat mai profund. Este o reconstrucție mai detaliata, ce acopera inclusiv cuspizii dintelui, de aceea mai poartă și denumirea de „coroană parțială”. În comparație cu o coroana dentara, o incrustație dentară onlay este o restaurare mai puțin invaziva deoarece presupune o îndepărtare mai mică din structura dintelui natural. Prin urmare, incrustația dentară onlay este de fapt restaurarea dentară preferată atunci când este posibil. 

Etapele tratamentului cu incrustatii dentare:

  1. Indepartarea procesului carios si crearea formei cavitatii
  2. Alegerea culorii si a materialului viitoarei incrustatii
  3. Amprentarea si trimiterea la laborator
  4. Cimentarea incrustatiei si refacerea zambetului

Întrebări si răspunsuri

Incrustatiile dentare sunt solutia ideala in cazurile in care structura dintelui a fost partial compromisa (carie, traumatisme dentare) dar nu este indicat tratamentul cu coroane dentare.

Incrustatiile dentare cresc rezistenta dintelui compromis, oferind in acelasi timp o estetica impecabila si un risc scazut de aparitie al cariilor secundare.

Incrustatiile dentare pot fi realizate din mai multe materiale, cum ar fi ceramica, zirconiu, aliaje sau compozit. Veti stabili cea mai buna varianta pentru dvs impreuna cu medicul specialist din cadrul clinicii Diadent.

Preturile pentru o incrustatie dentara difera in functie de material. Pentru a accesa lista integrala de preturi, accesati aici.