Diadent

CT dentar (CBCT), tomografie dentară

CBCT (Cone-Beam Computed Tomography)

Tomografia dentară CBCT sau CT dentar, este o metodă inovatoare folosită în mai multe specialități de stomatologie pentru a ajuta medicii să pună un diagnostic precis si sa alcatuiasca un plan de tratament corect. CBCT folosește un fascicul conic de raze X și efectuează o scanare într-o singură rotație în jurul capului. Informațiile obținute sunt tridimensionale, redand astfel situatia exacta intraorala dar si a structurilor invecinatate (sinusuri maxilare, ATM, canalul mandibular etc).

Pentru a pune un diagnostic precis și a stabili un plan de tratament corect, medicul analizează imaginile tridimensionale (3D) ale dinților, țesuturilor moi, nervilor și oaselor si permite vizualizarea unor structuri ce nu apar pe o radiografie 2D clasica, cum ar fi: dintii inclusi, grosimea si latimea osului, raportul dintilor cu structurile anatomice, patologii periapicale, chisturi, tumori.

Tomografia dentară 3D este utilizată pe scară largă ca metodă de diagnostic în mai multe specializari precum implantologie, endodonție, ortodonție, chirurgie, iar una dintre cele mai importante funcții ale sale este simularea implanturilor dentare.

Investigațiile radiologice sunt non ivazive și nu prezintă risc de iradiere, datorită aparaturii ultramoderne folosite în cadrul Clinicii Diadent. Pentru ultra-protecție, atunci când este realizată această investigație, veți purta un șort de plumb, care va elimina orice risc.

Clinica Diadent a fost infiintata acum mai bine de 20 de ani, din dorinta de a aduce pacientilor servicii medicale stomatologice premium, care respecta tendintele internationale in materie.