Diadent

Tratament bruxism

Bruxismul este o afectiune ce se manifesta prin scrâșnirea, frecarea sau încleștarea dinților în mod inconștient.

Simptomele bruxismului:

Formele usoare ale bruxismului nu necesita tratament, totusi in cazurile mai severe aceasta afectiune provoaca urmatoarele patologii pe termen lung:

Bruxismul se poate aparea:

 In timpul zilei (Bruxism diurn): pacientul realizeaza miscari de scrasnire sau inclestare a dintilor in mod inconstient si apare ca urmare a unor stimuli externi, de obicei in momente de concentrare intensa, stari emotionale deosebite sau situatii stresante.

In timpul noptii (Bruxism nocturn): pacientul realizeaza miscari de scrasnire sau inclestare a dintilor in mod inconstient in timpul somnului, fiind de obicei asociate tulburari de somn precum apneea sau sforaitul.

Cauzele bruxismului

Bruxismul este o afectiune multifactoriala insa cauza exacta ramane necunoscuta. Există totusi anumiti factori psihologici, fizici sau genetici ce pot fi corelati cu dezvoltarea bruxismului :

Tratamentul bruxismului:

Este un dispozitiv transparent din plastic/silicon ce se imbraca peste dantura pacientului si impiedica lezarea structurii dentare in momentul miscarilor patologice astfel pacientul va deteriora gutiera protejand dintii.

Ttoxina botulinica (botox) este injectata in muschii masteri ceea ce duce la relaxarea lor si astfel scaderea intensitatii miscarilor de strangere si inclestare a dintilor.

Ajuta la relaxarea musculaturii faciale