Ce trebuie sa stii inainte sa iti pui fatete dentare

implant dentar Iasi, chirurgie dentara Iasi

Te gândești să îți maschezi imperfecțiunile zâmbetului cu fațete dentare? Nenumărați bărbați și femei doresc să-și înfrumusețeze dinții neatrăgători, pătați, tociți, neuniformi, nealiniați sau ciobiți.

Fațetele dentare ar putea fi o opțiune excelentă pentru tine. Echipa noastră de profesioniști în domeniul stomatologiei și esteticii dentare este mândră să înfrumusețeze zâmbetele pacienților săi prin tratamente de fațetate dentară, zi de zi.

Prin acest tratament modern de estetică dentară putem acoperi o multitudine de imperfecțiuni de suprafață și chiar ușoare imperfecțiuni de formă și poziție ale dinților, pentru a ajuta pacienții clinicii Diadent să obțină rapid zâmbete uimitor de frumoase.

Fațetele dentare pot fi o opțiune fantastică dacă ai nevoie de o modalitate sănătoasă și fiabilă de a îți înfrumuseța dinții, astfel încât să te simți mai încrezător, atât în viața personală, cât și în cea profesională.

Ce sunt, mai exact, fatetele dentare?

Fațetele dentare sunt piese protetice din ceramică sau compozit, aproape la fel de subțiri precum hârtia, de consistența și aspectul smalțului dentar natural, care sunt lipite pe partea vizibilă a dinților.

Fabricate în baza nevoilor tale estetice și a trăsăturilor tale fizionomice, fațetele dentare pot masca o gamă largă de defecte cosmetice, astfel încât să ai un zâmbet perfect.

Fatete dentare ceramice sau din compozit?

Cele mai frecvent utilizate tipuri de fațete dentare sunt din ceramică și compozit.

Fatetele dentare ceramice

Ceramica este mai recomandată datorită faptului că este mai puțin expusă la pătare, degradare și îngălbenire, în comparație cu compozitul și durează mult mai mult.

Ceramica imită mai bine aspectul smalțului natural, ca urmare a modului în care reflectă lumina. Unul dintre obiectivele majore ale utilizării fațetelor ceramice este că îți vor transforma zâmbetul fără ca nimeni să observe că ai beneficiat de o procedură dentară cosmetică.

Fațetele ceramice oferă cele mai durabile și mai naturale rezultate pentru pacienți.

Fațetele dentare ceramice pot fi:

 • „prep” – aplicate prin simplă adeziune, fără șlefuirea smalțului dentar;
 • „no prep” – tratamentul necesită îndepărtarea unui strat din smalțul dentar, pentru a da dintelui forma ideală.

Tipul de fațetare este decis în funcție de caracteristicile fiecărui pacient în parte.

Cine este un bun candidat pentru fatete dentare?

Tratamentele de estetică dentară se efectuează asupra dinților perfect sănătoși, neafectați de:

 • carii dentare;
 • infecții;
 • boli parodontale;
 • defecte foarte mari de aliniere;

Cei care au oricare dintre aceste probleme de sănătate orală vor fi obligați să le trateze înainte de a beneficia de tratamente estetice.

Înainte de a efectua tratamentul cu fațete dentare, medicul stomatolog va trebui să se asigure că ai o sănătate orală bună și  că smalțul tău dentar este în cantitate suficientă, deoarece un strat subțire de smalț va trebui uneori îndepărtat pentru a face spațiu pentru fațete și a da o formă mai frumoasă dintelui. Dacă dinții au doar defecte de colorare și forma lor este ideală, fațetele se aplică direct prin adeziune, fără șlefuirea smalțului dentar.

Candidați potriviți pentru fațetare dentară sunt pacienții ce doresc mascarea defectelor dentare precum:

 • Dinți prea mari;
 • Diastemă (strungăreață);
 • Dinți pătați;
 • Dinți ușor naliniați;
 • Dinți ciobiți.

 Transforma-ti zambetul saptamana aceasta ! 

Programeaza-te pentru fatetare dentara si vom avea grija ca de acum incolo sa zambesti zi de zi!

SUNTEM AICI PENTRU A CONTRIBUI LA SĂNĂTATEA TA ORALĂ


Program:
Luni – Vineri: 08:00 – 20:00
Sambata si Duminica: Închis
coroana dentara Iasi, fatete dentare Iasi, estetica dentara

Fatete dentare – pro si contra

Argumentele pro și contra sunt esențiale pentru înțelegerea opțiunilor tale de restaurare dentară. Fațetele dentare sunt piese protetice delicate, subțiri, ceramice, care sunt fixate pe

implant dentar Iasi, chirurgie dentara Iasi

Coroane dentare sau fatete dentare?

De multe ori pacienții clinicii noastre stomatologice din Iași ne întreabă ce tratament este mai potrivit pentru ei: Coroane dentare sau fațete dentare? Unii oameni